Teksten schrijven

“Content is king!” – Het is een uitspraak die vele webmasters zullen herkennen. Immers, aan de hand van de content op een website bepaalt Google of een website informatief is of niet. Daarom is het zaak kwalitatief hoogstaande teksten op de website te publiceren. Een tekst schrijven is vaak ingewikkeld, omdat er gedacht moet worden aan bijvoorbeeld de juiste structuur en de juiste tone of voice. De bedoeling is immers om het publiek te informeren, amuseren of juist aan te sporen actie te ondernemen.

SEO

Bij het schrijven van teksten is het belangrijk even stil te staan bij de SEO-eisen. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat betekent dat de tekst zo geschreven wordt dat Google en andere zoekmachines de tekst informatief zullen vinden. Daarmee besluiten de zoekmachines vaak om een hogere waardering aan een website toe te kennen. Die hogere waardering resulteert vaak in verbeterde posities in de zoekmachines.

Welke SEO-eisen aan een tekst gesteld moeten worden, is afhankelijk van de tijd waarin we schrijven. Zo staat zoekmachine Google er bijvoorbeeld om bekend regelmatig de algoritmes aan te passen. Bovendien is dit ook een persoonlijke keuze van de webmaster. Webmaster A hecht veel waarde aan de keyword density, terwijl een andere webmaster liever goed lopende teksten heeft waarin interne of externe links kunnen worden toegevoegd.

Daarom schrijven wij in opdracht van de klant. De klant mag zelf zijn strategie bepalen en wij passen onze structuur daar op aan. Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij het werk uit handen nemen en zelf een goede tekst schrijven. Een tekst die én scoort in de zoekmachines en de lezer kan boeien.

Voor ieder wat wils

Iedere opdrachtgever heeft een aparte wens. Daarom helpen wij bij het onder woorden brengen van creatieve concepten, het schrijven van nieuwsberichten en elke andere opdracht waar men zelf niet uitkomt. Wij schrijven al teksten tegen een heel aantrekkelijk tarief van 2,1 cent per woord (exclusief BTW). Daarbij staat de kwaliteit voorop. Het is immers belangrijk teksten te publiceren die mensen raken.

Maar ook als je een receptie wilt houden en graag een volle bar wilt, ben je bij media12 aan het juiste adres. Want we schrijven natuurlijk ook luchtige, humoristische teksten met een vette knipoog. Op deze manier schrijven we teksten op maat. Of ben je misschien toch meer geïnteresseerd in een video maken?